De 4 basisregels voor een proper zwembad

De 4 basisregels voor een proper zwembad

Het is fijn om te zwemmen in een proper zwembad, maar je zwembad proper houden is vaak moeilijker dan het blijkt. Zeer vaak gaat men ervan uit dat een zwembad stofzuiger de oplossing is om je zwembad proper te houden, maar niets is minder waar. Met alleen een stofzuiger red je het niet. Deze 4 basisregels zullen je helpen je zwembad proper te houden.

1. Test het zwembadwater frequent

Om proper zwembadwater proper te houden is het belangrijk dat je het regelmatig test. Liefst 1x per week, maar het is aangeraden om dit dagelijks te testen. Zorg ervoor dat je de volgende waardes aanhoudt:

  • Alkaliteit (TA): tussen de 100 en 150 ppm
  • pH waarde: tussen de 7,0 en 7,4
  • Chloor: tussen de 1 en 2 ppm

2. Gebruik de juiste chemicaliën

Is het testresultaat  hoger of lager dan de aanbevolen waarden? Voeg dan de juiste chemicaliën toe. Zorg dat de werkelijke waarden weer tussen de aanbevolen waarden liggen. Dit is belangrijk om je zwembad veilig en proper te houden. In de gebruiksaanwijzing van elk product lees je op welke manier en hoeveel je van het product moet toedienen.

3. Laat je pomp minimaal 4 tot 8 uur per dag draaien

Proper water moet bewegen. Op deze manier wordt het gefilterd en worden de chemicaliën goed in het water opgenomen. In combinatie met de correcte pomp voor uw zwembad zal dit ongeveer 4 uur duren voordat al het zwembadwater door het filter is gegaan.

4. Dek het zwembad af wanneer je niet zwemt

De chemicaliën hebben geen invloed op vuil van buiten af zoals blaadjes en takjes, ook heeft je filterinstallatie hier geen invloed op. Dek het zwembad af om vuil van buitenaf te vermijden en laat het enkel open wanneer je erin gaat zwemmen. Indien er vuil in je zwembad komt tijdens het zwemmen kan je dit steeds na het zwemmen verwijderen met behulp van een scheppertje.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_BENederlands (België)
fr_BEFrançais de Belgique nl_BENederlands (België)