4 tips om geld te besparen en minder water te verbruiken

4 tips om geld te besparen en minder water te verbruiken

Ook voor water moet je betalen, dan kan je beter opletten hoeveel je verbruikt en verspilt. Er is geen onbeperkte voorraad van water en dus zal di steeds schaarser en schaarser worden. In dit artikel ga je 4 tips vinden over hoe je geld kan besparen en je verbruik te beperken.

De volgende 4 manieren zijn de meest voorkomende redenen van zwembadwater verlies:

A. Lek in het zwembad

Indien je een lek hebt in je zwembad moet je dit meteen herstellen. Een onderzoek geeft weer dat 30% van de zwembaden een lek hebben, meestal zijn dit kleine of minimale verliezen maar het blijft een verlies die opnieuw opgevuld moet worden. Een nutteloze kost met andere woorden.

Je kan zelf de test uitvoeren; neem een pen / stift / marker met waterbestendige inkt en duidt een niveau aan op je zwembad (actueel zwembad niveau). Indien het water na 1 volledige dag merkwaardig gezakt is kan je ervan uitgaan dat je met een lek zit.

Het is belangrijk om het lek zo snel mogelijk op te sporen en te herstellen. Op korte termijn zal dit een kost zijn maar op lange termijn zal dit in uw voordeel spelen, een eenmalige herstelling zal goedkoper uitkomen dan  maanden of jaren een lek te hebben.

B. Waterverlies door te spelen in het zwembad

Het is vanzelfsprekend dat er water verloren gaat door te plonzen tijdens het spelen in het zwembad, dit is dan ook niet erg. Je kan wel proberen het waterverlies te beperken door ‘rustig’ te spelen in het zwembad.

Een wedstrijd waarbij je zoveel mogelijk water uit het zwembad gooit kan echt vermeden worden. Houd ten allen tijde een relatief waterniveau aan, liefst laag genoeg zodat er geen water verloren gaat bij het normaal gebruiken van het zwembad.

 

C. Filter laten backwashen

Over het algemeen duurt een backwash 2 minuten, voor een normale zandfilter kan dit heel wat kostbare liters water verbruiken. Een gezond evenwicht vinden tussen het te veel en te weinig backwashen is dus vereist.

D. Verdampen van het water

Verdamping is de overgang van vloeibaar naar gasvormig, elke zwembad heeft hiermee te maken. Een open zwembad van normale grootte verliest gemiddeld een CM water per week. Hierdoor kan je best je zwembad bedekken al je hem niet gebruikt, dit zal voor het wat besparing zorgen.

Een klein en onschuldig verlies kan tot een hoog bedrag oplopen na een lange periode.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nl_BENederlands (België)
fr_BEFrançais de Belgique nl_BENederlands (België)